Albufeira ook in 2017 dé jongerenbestemming

Nu het lekkere weer ook eindelijk Nederland heeft bereikt, weten we dat het bijna weer tijd is voor de zomervakantie. De Nederlandse economie heeft laten zien dat het al 3 jaar weer aan het groeien is en dit is ook te merken aan het aantal vakanties dat geboekt is door de Nederlandse jongeren. We gaan in de maanden juni, juli en augustus weer massaal het land uit om vakantie te vieren in een zonnige vakantiebestemming zoals Portugal, Spanje en Frankrijk. Een van de beste bestemmingen blijft toch wel de Algarve in Portugal. Met name de toeristische trekpleister Albufeira blijft een erg gewilde vakantieplek voor de Nederlandse jongeren. Albufeira heeft natuurlijk vele prachtige zandstranden, twee verschillende centrale plekken voor horeca gelegenheden genaamd “The Strip” en “Old Town” en daarnaast kun je er ook perfect terecht als je een liefhebber bent van een aangenaam klimaat.
Bezienswaardigheden en natuurgebieden in Portugal

Portugal is dus een heerlijke zonnige vakantiebestemming waar jaarlijks veel Nederlands naartoe vliegen, maar het prachtige klimaat en de mooie zandstranden zijn niet de enige redenen waarom Portugal zo’n geliefd vakantieland is. Portugal en de Algarve heeft naast deze pluspunten nog vele andere bezienswaardigheden die een bezoek aan deze omgeving een must maken. Ook voor de liefhebbers van natuur is er genoeg te beleven in Portugal.

In het pittoreske dorpje Silves staat een prachtig kasteel boven aan een bergtop. Dankzij diverse opgravingen die er zijn gedaan in dat gebied kunnen we vaststellen dat deze gebouwen stammen uit de 8e eeuw. Een echt must see voor de liefhebber van cultuur. Ben je echt geïnteresseerd in de oude Portugese architectuur dan moet je een kijkje hebben genomen bij Sagres Point. Dit is het meest zuidwestelijke gebied van Europa en staat bekend om het prachtige fort dat dateert uit de 16e eeuw. Er is ook een natuurpark in de buurt waar een enorm gebied met fauna en flora te bezichtigen is.

Verblijven in de omgeving

In de Algarve zijn natuurlijk enorm veel vakantiehuisjes, villa’s en appartementen waar je kan verblijven. Je hebt de mogelijkheid om een huisje te huren aan de kust of iets verder van de kust af in het rustige achterland. Ben je met een groot gezelschap dan is het misschien een idee om een villa in het groen te huren. Portucasa.nl is een aanbieder van vakantiehuizen in drie gebieden in de Algarve. Ben je op zoek naar een huisje in Oost-Algarve nabij Tavira of Olhão, wil je terecht in Centraal-Algarve in Loulé of Carvoeiro of in de West Algarve bij het mooie vissersdorpje Lagos, bij Portucasa bestaan er talloze mogelijkheden. De mooiste vakantiehuizen vind je er op speciale plekken. Voor een ideale vakantie moet je in de Portugese Algarve zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *