Belangrijkste redenen om deel te nemen aan een spirituele retraite

Een spirituele retraite van meditatie kan zijn wat je nodig hebt in je leven om de stress opzij te kunnen zetten en je innerlijke rust te vinden. Het lijkt misschien een beetje ongewoon, maar de voordelen zijn reëel. We hebben een aantal redenen opgesomd die u kunnen aanmoedigen om deze ervaring mee te maken. Zie hieronder:
Vrije tijd

Als je je terugtrekt uit je routine, heb je echt wat vrije tijd om uit te rusten en je aan jezelf te wijden. Is het je opgevallen hoe vaak je uiteindelijk de hele dag dingen voor anderen doet en weinig (of geen) tijd meer overhoudt voor jou? Een retraite kan een goed moment zijn om wat rust te nemen en je te ontkoppelen van je dagelijkse verplichtingen.

Natuur

De energie van de natuur voelen is iets heel goeds en heel sterk. Je zult voelen dat je energieën zich herstellen en de trilling van de natuur zal je helpen om kalmer en rustiger te worden.

Tijdens een stilte retraite op blote voeten over de aarde lopen, de wind voelen, het geluid van de bladeren van de bomen horen slingeren, het zingen van de vogels, het zien van dieren in hun leefomgeving dragen allemaal bij aan een sfeer van harmonie en innerlijke rust.

Voeding

In spirituele retraites wordt vaak biologische en gezonde voeding aangeboden. Het is op deze momenten dat we ons realiseren hoe slecht het geïndustrialiseerde voedsel van het dagelijks leven is voor het organisme. Het hebben van een paar dagen met een natuurlijk dieet helpt om het lichaam te ontgiften en daarmee de geest te ontlasten.

Activiteiten

De activiteiten die worden voorgesteld op de retraites kunnen je helpen in je zelfkennis en in het leren van de spiritualiteit samen met mensen die er zijn met dezelfde interesse als jij. Of het nu gaat om yogalessen, meditatiepraktijken, natuurwandelingen, filosofische debatten, alles helpt om wijsheid en kennis uit te breiden en vrede in je leven te brengen.

Vrienden

Retraites zijn geweldige plekken om interessante mensen te ontmoeten en nieuwe vrienden te maken. Het zijn mensen die zich zorgen maken over het welzijn en die een goede kwaliteit van leven voor hen willen. En als je jezelf omringt met goede trillingen is het een geweldige manier om je levenskwaliteit te verbeteren en toch deel te nemen aan gezonde sociale kringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *