Heerlijk vakantie vieren op Lanzarote

Veel vakantiegangers kiezen er voor om op één van de Canarische eilanden vakantie te vieren. Het grote voordeel van deze eilandengroep is dat het er vrijwel het gehele jaar zeer aangenaam weer is. Dus ook als het hier winter is, kun je op deze eilanden gewoon genieten van een heerlijke temperatuur. Dat maakt een vakantie op de Canarische eilanden 12 maanden per jaar fijne mogelijkheid.

vakantie

Lanzarote is één van de Canarische eilanden

Één van de Canarische eilanden is Lanzarote. Het is het meest noordelijke eiland van de eilandengroep en ligt net boven Fuerteventura. Het eiland is erg toeristisch en je vind hier dan ook verschillende badplaatsen waar je als toerist met open armen ontvangen worden. Het vliegveld van het eiland ligt in de stad Arrecife en ligt vrij centraal op het eiland. Een ideale uitvalsbasis dus voor een vakantie op dit mooie eiland. Het eiland kent naast kilometers kustlijn en mooie hotels en resorts ook een aantal mooie bezienswaardigheden. Deze combinatie maakt Lanzarote één van de meest populaire vakantiebestemmingen van Zuid-Europa.

Volop bezienswaardigheden op Lanzarote

In Lanzarote hoef je niet lang te zoeken naar mooie bezienswaardigheden. Het is niet voor niets dat veel toeristen er voor kiezen om een auto te huren op het eiland en zo de leukste plekken te gaan ontdekken. Één van de aanraders is het Mirador del Rio. Dit uitkijkpunt vind je in het noorden van het eiland en bevindt zich op ongeveer op 500 meter boven zeespiegel. Vanaf hier heb je niet alleen een prachtig uitzicht over het eiland, maar kun je ook het nabij gelegen kleine eiland La Graciosa zien liggen.

Een andere highlight van Lanzarote zijn de Cueva De Los Verdes. Je kunt hier binnen in vulkanische grotten kijken. Je kunt hier samen met een gids de grotten betreden en hier verschillende optische illusies bekijken. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

In het zuiden van Lanzarote vind je ook plekken die je eigenlijk niet mag missen. Hier bevinden zich prachtige zandstranden. Geen massaal bezochte toeristische stranden maar afgelegen strandjes en karakteristieke baaien om heerlijk te ontspannen. Bij een zonvakantie horen ook momenten van rust en ontspanning, en die ga je hier zeker vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *