Lastminute vakanties Griekenland

Lastminute vakanties Griekenland

De beroemde held Hercules, de wijsgeer Plato, het gevleugelde paard Pegasus, monsterlijke  cyclopen, mooie Sirenen en de god van de liefde; allemaal mythes uit de Griekse geschiedenis. Dit prachtige land staat bekend om haar rijkdom aan overblijfselen uit de roerende historie. De Grieken zijn beschermers van hun traditie, maar verwacht niet dat zij niet weten hoe ze de feestdagen moeten vieren! Cultuurliefhebbers, zonaanbidders en feestbeesten kunnen in Griekenland hun hart ophalen! Ieder Grieks eiland is uniek en dat maakt het u gemakkelijk om precies de vakantie te boeken die bij u past. Zodra u het vliegtuig uitstapt, de zon op uw huid voelt en de zoete geur van pijnbomen ruikt, raakt u meteen in de vakantiestemming. Wegdoezelen in sprookjesachtige baaien, lekker tafelen op z’n Grieks en de sirtaki dansen met de lokale bevolking liggen in het verschiet. U wordt in Griekenland altijd omringd door de verbluffende natuur en de verrassende overblijfselen uit de Griekse oudheid. Voor meer scherpe last minute aanbiedingen naar Griekenland kunt u de website Reizen-Paleis.nl bezoeken.

Historie

De boeiende geschiedenis van Griekenland laat zich vertellen als een spannend boek, maar is te complex om hier even snel uit één te zetten. De Griekse beschaving behoort tot de oudsten ter wereld. Maar de Grieken gingen ook eeuwenlang gebukt onder buitenlandse overheersing. Rond het begin van de jaartelling waren de Romeinen aan de macht. In 1500 overheersten de Turken en nog later de Venetianen. Alle bezetters hebben hun invloed uitgeoefend op het zonovergoten Griekenland. Zo kunt u vandaag de dag genieten van verbazingwekkende overblijfselen uit vergane tijden.

Cultuur

De Grieken zijn trots op hun traditionele Filoxenia, ‘de liefde voor vreemden’. Grieken zullen er van nature alles aan doen om u zo hartelijk mogelijk te verwelkomen. Met name in de kleine dorpjes en de lokale taveernes proeft u de vriendelijke en warme Griekse sfeer die uw vakantie vervolmaakt.

Natuur

Weelderig begroeide heuvels met pijnbomen en olijfbomen kenmerken de Griekse eilanden. De vaak grillige kustlijnen herbergen uitgestrekte stranden, maar ook kleine verlaten baaitjes. Alle eilanden hebben één of meer natuurlijke oude havens en tegenwoordig zelfs vaak gezellige uitgaanscentra met terrasjes en restaurantjes waar u heerlijk kunt zitten en eten. Bij veel tavernes kunt U al heerlijk eten vanaf zo’n € 8,00.

Keuken

De Griekse keuken heeft voor elk wat wils. Van lokale vleesgerechten zoals souvlaki en gyros, tot heerlijk verse vis en wereldberoemde salades. Volg de Griekse traditie en bestel eens diverse warme en koude voorgerechten die u in het midden op de tafel plaatst. U geniet met z’n allen van de verschillende gerechten en een glaasje Ouzo (Grieks anijsdrankje) of een glas lokale wijn.
Een tafel vol met verschillende voorgerechten heet ‘meze’. Vraagt u er gerust naar in een Grieks restaurant.

vergelijken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *