Reizen naar de Spaanse kust

Is het de sfeer, het aangename klimaat, de manier van leven of de diversiteit van culturen én talen wat ons zo aantrekt? Naar schatting zal Spanje in 2020 75 miljoen buitenlandse toeristen ontvangen! Spanje varieert van de toeristische kusten aan de Middellandse Zee tot stierenvechten in vele delen van het land tot het uitgaansleven in Madrid. Spanje werd lid van de NAVO in 1982 en is 4 jaar later lid geworden van de Europese Unie. Haar goede voornemen voor 2002 was de invoer van de euro als munteenheid op 1 januari 2002 en daarmee is de peseta vervangen. Het is dus tegenwoordig ook eenvoudig om te betalen in Spanje met het geld dat je in eigen land ook gewend bent.

Klimaat en ondernemen

Verder staat Spanje bekend als een van de bergachtigste landen van het Europese continent. Zo bevat het door het onregelmatige landschap erg veel klimaatzones: mediterraan klimaat in de buurt van het Noordoosten, subtropisch klimaat rond Málaga, Sevilla heeft bijna een woestijnklimaat, in het Spaanse hoogvlakte (denk aan Madrid) heeft een mediterraan klimaat, bij de Atlantische kust bevindt zich een zeeklimaat, de Pyreneeën heeft een hooggebergteklimaat en als laatste hebben de Canarische Eilanden een subtropisch klimaat.

Met al die diversiteit aan klimaten kun je behoorlijk wat activiteiten ondernemen, zo kun je denken aan: een bezoekje brengen aan de lokale markt voor verse vis, het aquaduct in Segovia, bezoek een dagje Benidorm, check de schoenen van Cruijff in het Camp Nou Museum of wil je uitkijk hebben over Barcelona bezoek dan gratis het Mirador CCCB, dit bevindt zich in het midden van El Raval.

Verblijf in Spanje

Allemaal leuk en aardig maar met zoveel bezienswaardigheden wil je wel wat langer blijven dan 1 dagje. Dus waar kun je overnachten en welke accommodatiemogelijkheden heeft Spanje? Wil je in een villa verblijven? Of gaat je voorkeur uit naar een vakantiehuis? Zit je liever in een caravan? Of toch een appartement? Deze mogelijkheden biedt La taha allemaal, met het ruime aanbod van vakantiewoningen hebben ze voor iedereen een geschikte woning. Bekijk de site en check wat ze voor jou te bieden hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *